Kapverdy počasí, kdy vyrazit a kdy naopak na Kapverdy nejezdit?

Pokud toužíte po exotickém ráji, kde teploty celoročně dosahují ideálních hodnot, pak jsou Kapverdy bezpochyby vaší destinací. Tato skupina ostrovů v Atlantském oceánu nabízí jedinečný klenot - počasí, které je neustále na své vrcholné formě. Od klidných pláží v lednu až po horké podnebí v listopadu. Připravte se na pohádkové dobrodružství mezi těmito africkými perlami. Podnebí na Kapverdách je celkem stálé, nicméně abychom pochopili rozdíly v počasí během roku, rozebereme si tuto destinaci měsíc po měsíci. Pojďme se tedy blíže podívat na počasí na Kapverdách.

Kapverdy v lednu, ůnoru a březnu

Leden, únor a březen jsou z chladnějších měsíců na Kapverdách, ale nebojte se, zima vám nebude. Teplota se pohybuje v rozmezí mezi 22 až 29 C, to co určuje pocitovou teplotu je vítr. Výjimečně klesá teplota přes den pod 20 C. Noční teploty se pohybují okolo 18 až 20 C. V tuto dobu se můžete na Kapverdách pořádně spálit, tak i k večeru chodit v mikině. Pokud je mírný vítr, oceán je krásné klidný a perfektně se vykoupete. Pokud více fouká, samozřejmě pocitově je chladněji. Oceán je klidnější na Salu, živější na ostrově Boa Vista. V lednu a v únoru je na ostrovech průměrná denní doba svitu 8 hodin. V březnu se doba svitu zvyšuje. Tuto dobu bych doporučovala všem, kteří nevyhledávají vedra hlavní sezony. V březnu se začíná oteplovat, kdy březen je také jeden z měsíců s nejvyšším slunečním svitem. Toto období je také ideální pro milovníky surfingu a vodních sportů.

 

kapverdy počasí září

Kapverdy Sal, foceno na konci září

Kapverdy v dubnu a květnu

Kapverdy v dubnu a květnu jsou opravdu lahůdkou. Zatímco u nás startuje jaro, na ostrovech panuje léto, je teplo a absolutně jasno. Tyto měsíce bývají nejslunnější. Slunce svítí v průměru 10 hodin denně. Oceán se otepluje. Teploty se pohybují mezi 22 a 31 C. Vítr se mírní. Tato doba je vhodná pro všechny, kteří chtějí Kapverdy navštívit mimo nejhlavnější sezonu a užít si teplo, dlouhé slunečné dny a načerpat po zimě novou energii, například o Velikonocích. Jenom pozor, tyto termíny bývají brzy vyprodané. Jedná se o jedno z nejlepších období, kdy na Kapverdy letět, jelikož nehrozí žádné srážky a dny jsou nejdelší v roce. 

 

Kapverdy v červnu a červenci 

Na Kapverdách začíná hlavní sezóna v červnu. Teploty rostou a pohybují se od 25 po 32 C. Teplota se s každým týdnem zvyšuje. Panuje zde suché příjemné podnebí bez srážek. Oceán má skvělou teplotu, stejně jako noční teploty nepadají pod 20 C. Jedná se o nejideálnější měsíce se skvělými teplotami bez oblačnosti.

 

Kapverdy v srpnu, září, říjnu a listopadu

V srpnu, září a říjnu počítejte s vyšší vlhkostí, tyto měsíce je nejtepleji a oceán je nejlepší pro koupání pro ty, co mají rádi teplou vodu. V nejteplejších měsících počítejte s možností výskytu sbíhající se oblačnosti po poledni. Oceán má pokojovou teplotu okolo 26 C. Toto období tedy doporučuji všem, kteří jsou zvyklí cestovat v létě do letovisek, kde jsou tropické teploty. Skvělá je možnost nechat si "letní dovolenou" na listopad, kdy u nás začínají první mrazíky a na Kapverdách je okolo 30 C. Opět listopad je jeden z měsíců s nejdelším slunečním svitem. Letní a podzimní měsíce jsou nejméně větrné a oceán má nejvyšší teplotu. 

 

kapverdy počasí

Pláž Santa Maria - hotely u pláže OA Belorizonte, OA Salinas Sea

Kapverdy v prosinci

V průběhu prosince se ochlazuje, ale je stále teplo okolo 26 až 28 C. V průběhu Vánoc se teplota po tři roky zpětně pohybuje okolo 27 C až 30 C. Oceán je vyhřátý po hlavní sezónně a dosahuje teplot okolo 23 C. Kapverdy jsou skvělým místem pro strávení Vánoc. Výhodou jsou samozřejmě lety (některé přímé) z Prahy. Bonusem je, že nemusíte hledat exotiku na druhé straně zeměkoule. Pozor jenom na vánoční termíny, bývají vyprodané dlouhou dobu dopředu. 

 

Kdy je nejlepší podnebí na Kapverdách?

Všeobecně nejlepší počasí na Kapverdách bývá na jaře a pokračuje do konce roku. Proč? Jedná se o měsíce, kdy je na ostrovech nejtepleji. Nejméně fouká, oceán má skvělou teplotu. S koncem roku se zkracuje den, ale pocitová teplota je skvělá.

 

Kdy je na Kapverdách nejlepleji?

Nejteplejšími měsíci jsou červenec až říjen, kdy teploty dosahují 30 C a více

tabulka průměrné teploty kapverdy

Tabulka průměrných teplot na Kapverdách

 

Kdy je nejvyšší teplota oceánu?

Nejteplejší oceán bývá v měsících srpen až listopad

 

Kde sledovat aktuální teploty a počasí na Kapverdách?

Pro předpověď počasí sledujte například portál Accuweather, kde uvidíte aktuální předpověď počasí na ostrově Sal, Santa Maria. Můžete si najít také historické teploty. Sledujete rádi webkamery? Podívejte se na aktuální dění a počasí na pláži Santa Maria, stačí kliknout zde.

 

Kdy na Kapverdy nejezdit?

Pokud nemáte rádi vysokou teplotu stejně jako vlhkost vzduchu, vyhněte se Kapverdám v období červenec až září, teploty jsou vyšší než 30 C. Pokud vám vadí vítr, cestujte na ostrovy od jara do prosince. V září a říjnu může pár dnů pršet, ale déšt zde není obvyklý více než pár hodin. Každopádně, na Kapverdy je vhodné vyrazit po celý rok

 

Zvažujete dovolenou na Kapverdách? Jaké hotely doporučit? 

Po letitých zkušenostech v cestovním ruchu lze Kapverdské ostrovy shrnout jako skvělou destinaci plnou kvalitních hotelů, které se primárně soustřeďují na stravování formou all inclusive. U velkých řetězců je skvělé, že mají vždy připravené i varianty pro nepřízeň počasí. Například vyhřívané bazény nebo zábrany proti větru. jedny ze skvělých hotelů pak například jsou:

 

  • RIU Palace Santa Maria 5* je luxusní oázou klidu na ostrově Sal. Jedná se o nově otevřený luxusní hotel světoznámého řetězce. V rámci ubytování a služeb vám nebude chybět doslova nic. Je jedním z mála hotelů na Kapverdách, který navíc má v rámci areálu vodní část, tedy aquapark, se skluzavkami pro menší i větší děti. 

 

  • Hotel Halos Casa Resort je příjemný rezor ležící u jedné z nejkrásnějších pláží na ostrově Sal, nedaleko centra vesničky Santa Maria, kde zažijete prakticky nejčilejší turistický ruch ostrova. Hotel poskytuje stravování formou all inclusive, stejně jako lehátka na pláži zdarma. Jedná se o jednu z nejvýhodnějších variant, jak cestovat na Kapverdy. 

 

  • Hotel RIU Funana je rozlehlý komplex na ostrově Sal, všeobecně hotely RIU jsou na ostrovech nejvíce zastoupeny. Vždy se jedná o moderní rozlehlé rezorty s veškerým zázemým pro pohodlnou dovolenou. Všeobecně, ani s jedním z hotelů této značky nešlápnete vedle. V čem je nej RIU Funana? Jedná se o klidnější hotel v klidné části ostrova, můžete však navštívit s dětmi zdarma aquapark v sesterském hotelu RIU.  

 

Shrnutí ohledně počasí na Kapverdách

Počasí na Kapverdách se vůbec nebojte, celoročně je prakticky stejná teplota, jen na v prvních měsících může víc foukat, což ovlivňuje i teplotu oceánu. Za celý rok zde prší zhruba 4 x a to jen v krátkém intervalu. Kapverdy jsou skvělá exotická destinace s příjemnou dobou letu. V letních měsících, zejména v srpnu a září počítejte s vysokými teplotami, po obědě se objevuje oblačnost. Rána jsou naopak jasná, oceán klidný. Zajímá vás víc? Kompletní informace o Kapverdách naleznete v článku dovolená Kapverdy, v tomto článku nechybí ani rozpis zájezdů a hotelů, které jsou dostupné letecky z České republiky.

 

kapverdy dovolená

 

 Související články:

 

 

Autor: Michaela Novotná

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.