Kapverdy počasí, kdy vyrazit a kdy naopak na Kapverdy nejezdit?

Pokud toužíte po exotickém ráji, kde teploty celoročně dosahují ideálních hodnot, pak jsou Kapverdy bezpochyby vaší destinací. Tato skupina ostrovů v Atlantském oceánu nabízí jedinečný klenot - počasí, které je neustále na své vrcholné formě. Od klidných pláží v lednu až po horké podnebí v listopadu. Podnebí na Kapverdách je celkem stálé, nicméně abychom pochopili rozdíly v počasí během roku, rozebereme si tuto destinaci měsíc po měsíci

Kapverdy v lednu

Leden na Kapverdách je jedním z chladnějších měsíců, ale nebojte se, zima vám nebude. Teplota se pohybuje v rozmezí mezi 22 až 25 C, to co určuje pocitovou teplotu je vítr. Noční teploty se pohybují okolo 18 až 20 C. V tuto dobu se můžete na Kapverdách pořádně spálit, tak i k večeru chodit v mikině. Pokud je mírný vítr, oceán je krásné klidný a perfektně se vykoupete. Pokud více fouká, samozřejmě pocitově je chladněji. Oceán je klidnější na Salu, živější na ostrově Boa Vista. V lednu je na ostrovech průměrná denní doba svitu 8 hodin.

 

TIP: nejlepší možnost koupání v lednu na Kapverdách přináší hotely na ostrově Sal, například hotely Melia i s menší uměle zbudovanou pláží, nebo OA Belorizonte.

 

Kapverdy v únoru

 V únoru Kapverdy nabízí ideální podmínky pro dovolenou díky svému mírnému a příjemnému klimatu. Denní teploty se pohybují kolem 24–26 °C. Noční teploty zůstávají příjemné okolo 18–20 °C.  Teplota oceánu se v únoru drží na příjemných 22–23 °C, což je ideální pro plavání, potápění a další vodní sporty. Kapverdy jsou v tomto období zvláště atraktivní pro milovníky vodních sportů, jako je windsurfing a kitesurfingu. 

 

TIP: nejlepší možnost koupání v únoru na Kapverdách přináší taktéž hotely na ostrově Sal, například hotely Melia i s menší uměle zbudovanou pláží, nebo OA Belorizonte.

 kapverdy v březnu

Areál OA Belorizonte

 

Kapverdy v březnu

V březnu se začíná na Kapverdách oteplovat, kdy březen je také jeden z měsíců s nejvyšším slunečním svitem. Toto období je také ideální pro milovníky surfingu a vodních sportů. Březen nabízí teplé a příjemné počasí s denními teplotami kolem 25–27 °C a nočními teplotami 19–21 °C. Oceán má teplotu 22–23 °C. Pokud chcete zažít klid, nádhernou barvu oceánu a dlouhý den, březen je jedním z nejlepších měsíců pro návštěvu Kapverdských ostrovů.

 TIP: pro absolutní klid, pohodu a relax pak můžete zkusit oblíbený Riu Touareg na ostrově Boa Vista, hotel leží sám na široké pláži.

 

kapverdy počasí září

Santa Maria

Kapverdy v dubnu 

Kapverdy v dubnu jsou opravdu lahůdkou. Zatímco u nás startuje jaro, na ostrovech časné léto, je teplo a absolutně jasno. Tyto měsíce bývají nejslunnější. Slunce svítí v průměru 10 hodin denně. Oceán se otepluje. Teploty se pohybují mezi 26 a 28 °C. Noční teploty zůstávají příjemné, kolem 20–22 °C. Teplota oceánu se v dubnu pohybuje kolem 22–23 °C Vítr se mírní. Duben je ideální pro dovolenou v teple ro načerpání energie po zimě, například o Velikonocích. Jenom pozor, tyto termíny bývají brzy vyprodané. Jedná se o jedno z nejlepších období, kdy na Kapverdy letět.

 

TIP: víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších hotelů na Kapverdách s all inclusive? Occidental Boavista Beach.

 

Kapverdy v květnu

Květen na Kapverdách má denní teploty 27–29 °C, noční 21–23 °C. Oceán má teplotu 23–24 °C. Tento měsíc je skvělý pro dovolenou díky příjemnému počasí a nižšímu počtu turistů. Délka slunečního svitu je stále vysoká. Nehrozí oblačnost. Oceán je klidnější. 

 

TIP: chcete ochutnat opravdový luxus na ostrovech? Zkuste hotely RIU Palace Boavista nebo RIU Palace Santa Maria.

Kapverdy v červnu 

Na Kapverdách začíná hlavní sezóna v červnu. Teploty rostou a pohybují se od 25 po 29 C. Teplota se s každým týdnem zvyšuje. Panuje zde suché příjemné podnebí bez srážek. Oceán má skvělou teplotu, stejně jako noční teploty nepadají pod 20 C. Jedná se o nejideálnější měsíce se skvělými teplotami. Počet turistů se zvyšuje. 

 

TIP: na Kapverdách můžete vybírat ubytování od apartmánů s vlastním stravováním po luxusní hotely. Veškeré ubytování je zde

 kapverdy

Kapverdy v září

 

Kapverdy v červenci 

V červenci na Kapverdách panuje teplé počasí s denními teplotami kolem 28–30 °C a nočními teplotami 23–25 °C. Oceán má teplotu přibližně 24–25 °C, což je ideální pro plavání. Červenec je oblíbený pro dovolenou . Tento měsíc je také součástí hlavní turistické sezóny, což přináší živou atmosféru, zejména ve vesničce Santa Maria na Salu.

 

TIP: Hledáte doporučení pro dovolenou pro rodiny s dětmi, aby zde byla zábava v podobě skluzavek či akvaparku? Zkuste hotel Melia Dunas

 

Kapverdy v srpnu

V srpnu na Kapverdách jsou denní teploty vysoké, pohybují se mezi 29–31 °C, s nočními teplotami kolem 24–26 °C. Oceán má teplotu 25–26 °C. Srpen je vrcholem turistické sezóny. V srpnu může přibývat oblačnosti díky vyšší vlhkosti vzduchu a vysoké teplotě. Nebojte, na ostrovech neprší, ale po odpoledne se může zatahovat, což je díky vysokým teplotám příjemné. 

 

TIP: od srpna do listopadu se na Kapverdách líhnou želvy Caretta Caretta, pozorovat je můžete s vědci na všech ostrovech s písčítými plážemi.

 

Kapverdy v září

V září je na kapverdách teplo s denními teplotami 29–31 °C a nočními 24–26 °C. Oceán je vyhřátý a má teplotu 26–27 °C. Přestože je to stále hlavní turistická sezóna, počet návštěvníků mírně klesá. Díky vysoké vlhkosti vzduchu je možná odpolední oblačnost, možné jsou i srážky, ale jsou nepravděpodobné nebo v rámci minut. na Kapverdách prší zhruba 5x do roka.

 

TIP: Skvělou volbou pro dovolenou v září na Kapverdách je ostrov Boa Vista, kde najdete absolutní klid. Takovou volbou je například hotel VOI Praia de Chaves.

 Molo Santa Maria Kapverdy

 

Kapverdy v říjnu

Říjen na Kapverdách nabízí příjemné teploty, s denními hodnotami kolem 28–30 °C a nočními teplotami 23–25 °C. Teplota oceánu se drží na přibližně 26 °C. Stále nefouká. Zatímco ve Středozemí začíná podzim, na Kapverdách je stále krásně. Proto je říjen a listopad jedním z nejlepších měsíců pro skvělou dovolenou v blízké exotice. Například při využití podzimních prázdnin.

TIP: Hledáte nejlevnější dovolenou na Kapverdách? Jedná se o zájezd do Leme Bedje bez stravy nebo OA Belorizonte a all inclusive. 

 

Kapverdy v listopadu 

Listopad na Kapverdách je charakterizován příjemným teplým počasím, s denními teplotami okolo 27–29 °C a nočními teplotami 22–24 °C. Oceán zůstává teplý, s teplotou vody přibližně 25 °C. Listopad je jeden z měsíců s nejdelším slunečním svitem, takže ideálním měsícem pro skvělou dovolenou, zatímco u nás panují již první mrazíky.

 

TIP: Hledáte ubytování se zařízenou kuchyňkou? Zkuste Porto Antigo.

 

kapverdy počasí

Pláž Santa Maria - hotely u pláže OA Belorizonte, OA Salinas Sea

Kapverdy v prosinci

V průběhu prosince se ochlazuje, ale je stále teplo okolo 26 až 28 C. V průběhu Vánoc se teplota po tři roky zpětně pohybuje okolo 27 C až 30 C. Oceán je vyhřátý po hlavní sezónně a dosahuje teplot okolo 23 C. Kapverdy jsou skvělým místem pro strávení Vánoc. Výhodou jsou samozřejmě přímé z Prahy. Bonusem je, že nemusíte hledat exotiku na druhé straně zeměkoule. Pozor jenom na vánoční termíny, bývají vyprodané dlouhou dobu dopředu. V prosinci začíná také trochu foukat.  

 

TIP: hledáte ideální místo pro Vánoce a Nový rok na Kapverdách? Na Salu je oblíbený Oasis Salinas Sea, na Boa Vistě VOI hotel Praia De Chaves. Pozor na termíny, bývají brzy vyprodané. 

 

Kdy je nejlepší podnebí na Kapverdách?

Všeobecně nejlepší počasí na Kapverdách bývá na jaře a pokračuje do konce roku. Proč? Jedná se o měsíce, kdy je na ostrovech nejtepleji. Nejméně fouká, oceán má skvělou teplotu. S koncem roku se zkracuje den, ale pocitová teplota je skvělá.

 

Kdy je na Kapverdách nejlepleji?

Nejteplejšími měsíci jsou červenec až říjen, kdy teploty dosahují 30 °C a více. 

tabulka průměrné teploty kapverdy

Tabulka průměrných teplot na Kapverdách

 

Kdy je nejvyšší teplota oceánu?

Nejteplejší oceán na Kapverdách bývá v měsících srpen až listopad, kdy se teploty vody pohybují okolo 24 až 27 °C 

 

Kde sledovat aktuální teploty a počasí na Kapverdách?

Pro předpověď počasí sledujte například portál Accuweather, kde uvidíte aktuální předpověď počasí na ostrově Sal, Santa Maria. Můžete si najít také historické teploty. Sledujete rádi webkamery? Podívejte se na aktuální dění a počasí na pláži Santa Maria, stačí kliknout zde.

 

Kdy na Kapverdy nejezdit?

Pokud nemáte rádi vysokou teplotu stejně jako vlhkost vzduchu, vyhněte se Kapverdám v období červenec až září, teploty jsou vyšší než 30 C. Pokud vám vadí vítr, cestujte na ostrovy od jara do prosince. V září a říjnu může pár dnů pršet, ale déšt zde není obvyklý více než pár hodin. Každopádně, na Kapverdy je vhodné vyrazit po celý rok. 

 

Zvažujete dovolenou na Kapverdách? Jaké hotely doporučit? 

Po letitých zkušenostech v cestovním ruchu lze Kapverdské ostrovy shrnout jako skvělou destinaci plnou kvalitních hotelů, které se primárně soustřeďují na stravování formou all inclusive. U velkých řetězců je skvělé, že mají vždy připravené i varianty pro nepřízeň počasí. Například vyhřívané bazény nebo zábrany proti větru. Jedny ze skvělých hotelů pak například jsou:

 

  • RIU Palace Santa Maria 5* je luxusní oázou klidu na ostrově Sal. Jedná se o nově otevřený luxusní hotel světoznámého řetězce. V rámci ubytování a služeb vám nebude chybět doslova nic. Je jedním z mála hotelů na Kapverdách, který navíc má v rámci areálu vodní část, tedy aquapark, se skluzavkami pro menší i větší děti. 

 

  • Oasis Atlantico Belorizonte je nejoblíbenějším ubytováním a zájezdem na ostrově Sal. Jedná se o pohodlné ubytování v bungalovech uprostřed zahrady u jedné z nejkrásnějších pláží ostrova. Je nejlevnější možností ubytování s all inclusive na ostrově a pritom se stále jedná o kvalitně poskytované služby včetně dobrého all inclusive včetně kávy. 

 

  • Hotel RIU Funana je rozlehlý komplex na ostrově Sal, všeobecně hotely RIU jsou na ostrovech nejvíce zastoupeny. Vždy se jedná o moderní rozlehlé rezorty s veškerým zázemým pro pohodlnou dovolenou. Všeobecně, ani s jedním z hotelů této značky nešlápnete vedle. V čem je nej RIU Funana? Jedná se o klidnější hotel v klidné části ostrova, můžete však navštívit s dětmi zdarma aquapark v sesterském hotelu RIU.  

 

Shrnutí počasí na Kapverdách

Počasí na Kapverdách se vůbec nebojte, celoročně je prakticky stejná teplota, jen na v prvních měsících může víc foukat, což ovlivňuje i teplotu oceánu. Za celý rok zde prší zhruba 5 x a to jen v krátkém intervalu. Kapverdy jsou skvělá exotická destinace s příjemnou dobou letu. V letních měsících, zejména v srpnu a září počítejte s vysokými teplotami, po obědě se objevuje oblačnost. Rána jsou naopak jasná, oceán klidný. Zajímá vás víc? Kompletní informace o Kapverdách naleznete v článku dovolená Kapverdy, v tomto článku nechybí ani rozpis zájezdů a hotelů, které jsou dostupné letecky z České republiky.

 

kapverdy dovolená

 

 Související články:

 

 

Autor: Michaela Novotná

 

 

Články dle zemí

Evropa

Bulharsko 

Chorvatsko 

Španělsko

- Mallorca

- Kanárské ostrovy

- - Fuerteventura

- - Gran Canaria 

-- Tenerife

Řecko

 

 

Oblíbené zájezdy na jaře

Kapverdské ostrovy

Egypt

Kanárské ostrovy

 

Oblíbené zájezdy v létě

Bulharsko

Ŕecko

Turecko

Mallorca

 

 

Copyright © 2016 - 2024 Michaela Novotná Všechna práva vyhrazena.